Вбивство та розчленування пенсіонера на Оболоні: встановлено підозрюваного

Вбивство та розчленування пенсіонера на Оболоні: встановлено підозрюваного

КИЇВ. 28 вересня. УНН. У вбивстві та розчленуванні пенсіонера в Оболонському районі столиці, що сталося взимку, підозрюють його квартиранта. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

“... встановлено та повідомлено про підозру особі за фактом вчинення умисного вбивства”, — йдеться в повідомленні.

Так, 1 лютого 2020 року в Оболонському районі Києва поблизу затоки “Собаче гирло” рибалки виявили голову людини, загорнуту у поліетиленові пакети. 9 березня 2020 року на березі цієї ж затоки були виявлені інші фрагменти людського тіла, які за експертизою ДНК співпали з частиною тіла, виявленою раніше.

“Правоохоронці встановили, що загиблим є місцевий мешканець, 1947 року народження. За результатами проведеного розслідування за підозрою у причетності до вбивства пенсіонера був затриманий його квартирант, 1983 року народження”, — зазначається в повідомленні.

Повідомляється, що під час обшуків, проведених у квартирі потерпілого, а також за адресою проживання підозрюваного, правоохоронці виявили та вилучили речові докази, які підтверджують його причетність до вбивства.

За даними слідства, злочин стався у грудні 2019 року у квартирі потерпілого. Для того, щоб приховати вбивство, підозрюваний розчленував тіло пенсіонера, склав у пакети та втопив в озері.

Після цього продовжив користуватися квартирою вбитого чоловіка під видом його онука, а змінив місце проживання лише після того, як родичі потерпілого почали його розшукувати.

“Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Слідчі дії тривають”, — йдеться в повідомленні.

Джерело: https://www.unn.com.ua/uk/news/1894085-vbivstvo-ta-rozchlenuvanni-pensionera-na-oboloni-vstanovleno-pidozryuvanogo