Судитимуть поліцейського через підозру у побитті затриманого під час KharkivPride

Судитимуть поліцейського через підозру у побитті затриманого під час KharkivPride

КИЇВ. 22 вересня. УНН. До суду скерувано обвинувальний акт стосовно поліцейського, якого підозрюють у побитті затриманого під час KharkivPride. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

“Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт відносно працівника патрульної поліції Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області за фактом перевищення службових повноважень правоохоронцем, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України)”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що за даними слідства, під час забезпечення громадського порядку при проведенні мирної ходи “ХарківПрайд” відбулися сутички між правоохоронцями та противниками цього заходу, в ході яких працівники поліції застосували заходи фізичного впливу з метою подолання супротиву. Внаслідок цього кілька осіб опинилися на землі й перебували під повним контролем поліцейських. У цей час, один з правоохоронців підбіг до фактично затриманої особи, яка лежала та жодним чином не чинила опору, і умисно наніс їй удар ногою в область колінного суглобу.

У разі доведення вини правоохоронця у вчиненні цього кримінального правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років позбавлення волі.

Джерело: https://www.unn.com.ua/uk/news/1893053-suditimut-politseyskogo-cherez-pidozru-u-pobitti-zatrimanogo-pid-chas-kharkivpride