ЗАСТРЕЛИЛИ НА ОЧАХ У СИНА: ЩО ВІДОМО ПРО ВБИВСТВО БІЗНЕСМЕНА ІГОРА ПЛЕКАНА ПІД КИЄВОМ

ЗАСТРЕЛИЛИ НА ОЧАХ У СИНА: ЩО ВІДОМО ПРО ВБИВСТВО БІЗНЕСМЕНА ІГОРА ПЛЕКАНА ПІД КИЄВОМ

Було надвечір, коли автомобіль бізнесмена Ігора Плекана перетнув дві колії. Він переїхав переїзд і почав повертати на дорогу, яка веде до його дачі.

У машині був він та син. Раптом із кущів почали стріляти. 

"Невідома особа зробила прицільні постріли у бік водія. Був проведений комплексний огляд місця події, були вилучені гільзи. Стріляла одна людина, з пістолета", – каже керівниця пресслужби поліції Київщини Віталія Грохольська.

Дружина убитого була вдома, пострілів не чула. Про все дізналася згодом.

"Відрикошетили машину, там 8 чи 9 пострілів по машині. Влучили кулі в руку та голову", – розповідає дружина.

Авто миттєво викинуло з дороги у поле, яким проїхало ще кількасот метрів. Дивом, але семирічного хлопчика, не зачепило, він одразу набрав маму.

В цей час до машини підскочили нападники. Відкрили вікно і вийняли дитину, сказали бігти дому. Їх було двоє, у масках та зі зброєю. Поки знайти їх, поліції не вдалося.

Загиблому Ігору Плекану було 44 роки. На нього зареєстровано декілька бізнес-компаній. З надання консультацій, на ринку нерухомості, надання в оренду площ, а ще кафе.

Утім, громадський активіст, а в колишньому учаснику націоналістичного руху Сергій Мазур каже, Плекан був не лише бізнесменом. У 2018-тому на Сергія здійснили замах, закинувши у квартиру гранату, тоді постраждав його батько. На суді виконавці назвали ім'я замовника.

"Двоє із трьох виконавців одразу сказали хто є організатором. Що за цім всім стоїть Ігор Плікан. Але поліція казала що вони знають і затримають його. А потім воно все застопорилось", – розповідає активіст.

Конфлікт з націоналістами та замах на життя одного із активістів, під керівництвом Плікана наразі підтверджує і радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. Але тоді суд вини не визнав

Поховати Ігора Плікана родина поки не може, оскільки тривають експертизи. Без батька залишилося двоє дітей, 4-річна донька та 7 річний син, з яким і досі працюють психологи.

Джерело: https://tsn.ua/ukrayina/zastrelili-na-ochah-u-sina-scho-vidomo-pro-vbivstvo-igora-plekana-pid-kiyevom-1592503.html