На Вінниччині судитимуть чоловіка, який напідпитку застрелив товариша

На Вінниччині судитимуть чоловіка, який напідпитку застрелив товариша

КИЇВ. 23 вересня. УНН. На Вінниччині судитимуть 29-річного чоловіка, який підозрюється у вбивстві свого товариша під час спільного розпиття алкоголю на природі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Вінницької обласної прокуратури.

"…до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство)", - сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що 29-річний житель Калинівського району, 27 червня 2020 р., разом зі своїми товаришами, відпочиваючи біля місцевого ставка, вживали алкоголь.

Згодом, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, став демонструвати присутнім свій револьвер, який, згідно висновку судової експертизи, є револьвером моделі "Stalker 4,5", призначений для тренувальної стрільби патронами Флобера кільцевого запалення калібру 4 мм.

При цьому, підозрюваний, розуміючи принцип роботи механізму револьвера, відтягнув барабан та спорядив у нього один патрон і повернув барабан у попереднє положення, чим привів револьвер у бойову готовність.

"Перебуваючи на відстані близько двох метрів від одного із товаришів, усвідомлюючи, що при пострілі з незначної відстані може позбавити життя людини, умисно направив його у бік потерпілого в область серця й натиснув на спусковий гачок, внаслідок чого відбувся постріл. Останній отримав вогнепальне поранення грудної клітини та через незначний проміжок часу помер. У разі доведення вини в судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років", - розповіли в прокуратурі.

Джерело: https://www.unn.com.ua/uk/news/1893255-na-vinnichchini-suditimut-cholovika-yakiy-napidpitku-zastreliv-tovarisha