На Одещині в редакцію місцевого видання кинули

На Одещині в редакцію місцевого видання кинули "коктейль Молотова"

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У вікно видання в Одеській області кинули пляшку із запалювальною сумішшю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Національну спілку журналістів України.

“В редакцію видання на Одещині кинули “коктейль Молотова”. В ніч на 21 жовтня скоєно підпал редакції... в Овідіополі Одеської області. Це уже другий злочин, скоєний проти місцевого незалежного медіа протягом тижня. У суботу, 17 жовтня, головного редактора... Романа Варшанідзе побили троє невідомих під час зйомок. Національна спілка журналістів України засуджує напад на журналіста, протестує проти брутального залякування медіа, яким є підпал редакції, та закликає правоохоронців до оперативного розслідування злочинів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місцеве видання опублікувало відеозвернення Романа Варшанідзе, записане коло обгорілого редакційного приміщення.

“Журналіст інформує, що за свідченням свідків, двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно редакції. У приміщенні обгоріли меблі, підлога, але редакція та техніка не вигоріли, оскільки сусіди змогли до приїзду пожежників загасити полум’я”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що на місце інциденту оперативно прибули поліцейські та пожежники.

За словами Романа Варшанідзе, їх видання і далі буде в ефірі і їх не зламати, але він сподівається, що правоохоронці розслідують як підпал редакції, так і його нещодавнє побиття.

“Напередодні місцевих виборів побиття незалежного журналіста та підпал його редакції є актами залякування журналістів не лише на Одещині, а й в усій Україні. Правоохоронці мають демонструвати належні зусилля для розкриття цих злочинів та убезпечення працівників ЗМІ в цей виборчий час”, - сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Джерело: УНН